Mieps Wad

Mieps Wad
In de herfstvakantie waren we op Schiermonnikoog. Daar zagen we heel goed waar Miep van Riessen haar inspiratie vandaan haalde: de Wadden.

De Waddeneilanden waren haar favoriete onderwerp. Ze bezocht Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog vooral in de herfst en winter. Uitwaaien op het strand en ondertussen inspiratie opdoen.
In de jaren zeventig maakte ze al Waddenlandschappen. Toen nog met lapjes die ze op doek vastzette met steelsteekjes. In de jaren tachtig liet ze de lapjes los en borduurde ze de steekjes op doek, dat ze met acrylverf had beschilderd. Door middel van de verf gaf ze diepte aan het werk.

Mieps Waddenlandschappen waren favoriet bij de kopers en zijn bijna allemaal verkocht. Ze wist de sfeer van de Wadden goed te treffen.
Hester herkende die sfeer heel goed op Schiermonnikoog en maakte foto’s met de schilderijen van Miep in gedachten. Ze zocht er thuis de werken van Miep bij. Het zijn geen een op een kopieën maar qua gevoel hetzelfde.

Wilt u ook een werk van Miep van Riessen in huis?

Op zaterdag 25 november is de ruildag van de kunstuitleen. Voor 100 euro kunt u een jaar een echte Miep van Riessen aan de wand hebben hangen. Kijk op de website bij de foto’s die te huur zijn of vraag een lijst met de te lenen werken op via stichtingmiepvanriessen@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *