Mieps magnum opus…

Miep van Riessens magnum opus: De Verdronkenen. Vijf panelen met de namen van alle 1836 slachtoffers van de watersnoodramp van 1953. Monumentaal werk in verf en textiel op doek.
Miep van Riessens magnum opus: De Verdronkenen.
Vijf panelen met de namen van alle 1836 slachtoffers van de watersnoodramp van 1953. Monumentaal werk in verf en textiel op doek.
Zet uw browser op volledig beeldscherm en klik op de foto voor het grote formaat

Miep van Riessen in 2008 over "De verdronkenen”

“Vijf jaar heb ik gewerkt aan dit monument voor de slachtoffers van de watersnoodramp van 1953, die Zeeland, de Zuid-Hollandse eilanden en Texel trof.
De namen van de 1836 verdronkenen heb ik aangebracht op vijf doeken. Ik heb eerst de ondergrond geschilderd met daarop de Zeeuwse eilanden, daarna heb ik de uitgeprinte namen met carbonpapier overgebracht op de doeken. Toen ben ik elke naam met garens, met de hand, draadje voor draadje, gaan invullen.
Het was een opdracht die ik mezelf gegeven heb, ik moest dit maken. Als kind heb ik geweten van de ramp, die stormnacht was ook buiten Zeeland een angstige belevenis. Er kwamen kinderen uit Zeeland bij ons op school. Later trouwde ik met een Zeeuw die elf familieleden had verloren.
Het idee om met deze gegevens iets te gaan doen bestond al langer, maar toen het in 2003 vijftig jaar geleden was en er een herdenkingsuitzending op televisie was, wist ik ineens hoe ik het wilde maken. Een soort zerken met daarop alle namen”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *