Miep in een podcast

Sinds oktober heeft Mieps dochter Hester Wandel een eigen podcast, getiteld HET ATELIER VAN. Daarin bezoekt zij kunstenaarsateliers. Het atelier van haar moeder was de aanleiding om dit te starten. Hester is in feite geboren in een atelier, want haar ouders zaten nog op de kunstacademie toen zij ter wereld kwam. Ateliers zijn een rode draad in haar leven.
Over Miep van Riessens atelier en haar werk maakte ze een podcast en twee bonusafleveringen. Ze zijn hieronder te beluisteren via de apps van Apple Podcasts, Spotify en Google Podcasts op je mobiel, onder de titel Het Atelier van.

Geboren in een atelier!
Hester Wandel is geboren in een atelier en haar moeder had altijd een atelier aan huis. In gedachten en in gesprek met haar vader gaat Hester terug naar het atelier waarin ze is opgegroeid. Dat is het atelier van beeldend kunstenaar Miep van Riessen (1944-2015) uit Schagen.

Met dank aan: Nico Wandel en Marieke de Bruijn.
Muziek: Paul Glazier


Kunst om te herinneren
Stichting Miep van Riessen geeft bekendheid aan het werk van kunstenaar Miep van Riessen (1944-2015). Dat is een manier om iemands leven en dood te eren en te verwerken. Miep deed dat met haar Magnum Opus: De Verdronkenen. Dit werk dat in het Watersnoodmuseum hangt, is een eerbetoon aan de slachtoffers van de Watersnoodramp. In deze uitzending zorgt de stichting ervoor dat een ander werk over de ramp – De Vermisten – in een museum komt, nota bene in een tentoonstelling over rouw.

Met dank aan: Kitty Mertz, Noordkop Centraal, Wilma Wegert. Cornelis van der Bas, Jeroen, Martine van de Ven, Museum Huis Doorn, Watersnoodmuseum, Corry Slager, Nel en Jan Heinen.
Muziek: Paul Glazier en Tamboers en Pijpers Korps Mariniers en Koperkwintet Marinierskapel


Miep aan het woord
30 November is de geboortedag van Miep van Riessen (1944-2015). We kunnen haar atelier niet meer live bezoeken, maar haar gelukkig nog wel aan het woord laten over haar werk. Ze werd in 2004 geïnterviewd door Kitty Mertz van SchagerFM. Noordkop Centraal, zoals het nu heet, was zo vriendelijk het materiaal beschikbaar te stellen.
Zo kunnen we Miep zelf horen over haar werk en de eigen techniek die ze had ontwikkeld. De kunstuitleen die ze in 2002 van haar eigen werk had opgericht wordt voortgezet door Stichting Miep van Riessen. Kijk voor meer informatie en afbeeldingen van de werken op www.miepvanriessen.nl

Met dank aan: Kitty Mertz en Noordkop Centraal
Muziek: Paul Glazier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *