Miep aan het woord

Miep van Riessen (1944-2015) zou op 30 november 76 jaar zijn geworden. Dan zou ze ongetwijfeld open huis hebben gehouden van haar kunstuitleen. Sinds Miep vanaf mei 2002 twee keer per jaar haar huis opengestelde voor de kunstuitleen kwam ze geregeld op de radio. Ze werd gebeld door Kitty Mertz van SchagenFM in een live uitzending. Miep zat zenuwachtig op zolder op haar atelier en wij luisterden beneden naar de radio. Een half uur later kwamen de eerste bezoekers om een werk te lenen of om te ruilen.
Miep vond het altijd spannend om geïnterviewd te worden en over haar werk te vertellen. Het werk moest maar voor zich spreken vond ze. Toch zijn we blij dat een aantal interviews is bewaard, zodat we haar zelf kunnen horen vertellen over haar bijzondere techniek en wat haar bezighield.
In 2004 werd Miep 60 jaar en organiseerde ze eigenhandig een grote overzichtstentoonstelling van haar werk. Ruim 100 werken stelde ze tentoon in een notariskantoor aan de Landbouwstraat in Schagen. Het gaf een mooi overzicht van ruim 35 jaar kunstenaarschap. Kitty Mertz kwam persoonlijk langs om een kijkje te nemen terwijl Miep nog druk bezig was met het ophangen van de werken.
In de video ziet u foto’s van de expositie die op 27 november 2004 werd geopend door graficus Wim Wandel en een week te zien was in Schagen. https://youtu.be/9iAkjoRT554

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *