Het werk is te mooi om in de kast te staan

De opslag in Schagen waar haar schilderijen en ezel zijn opgeslagen

Vandaag is het de geboortedag van Miep van Riessen. Ze is geboren op 30 november 1944 en overleden, 70 jaar oud, in 2015.
Op haar 65-ste verjaardag maakte ik een glossy “De Miep”. Met foto’s van haar favoriete schilderijen en haar magnum opus De Verdronkenen in wording. Op haar 70ste verjaardag spraken we af dat we een catalogus zouden gaan maken van haar werk. Ze overleed helaas een half jaar later.

Inmiddels bestaat de stichting alweer zesenhalf jaar en staan er heel veel werken op de website. In 2018 brachten we een boekje uit over De Verdronkenen. We stipten haar oeuvre er even in aan.
Het is nu, zeven jaar na haar overlijden, tijd om alle kunstwerken goed te fotograferen, want de kwaliteit is verouderd. Er zijn inmiddels zoveel betere foto’s te maken. Bovendien staan de werken van de stichting alweer zes jaar in de opslag. Een klein deel ervan wordt uitgeleend en gezien.
“Het werk is te mooi om in de kast te staan” zeiden Miep en ik tegen elkaar vlak voor haar overlijden.

Het zou mooi zijn om ter ere van haar 80ste geboortedag in 2024 een tentoonstelling te organiseren, zodat veel meer mensen het oeuvre van Miep kunnen bewonderen. En wie weet maken we dan ook een overzichtscatalogus.

Denken jullie met ons mee voor een mooie plek voor een tentoonstelling?

3 gedachten over “Het werk is te mooi om in de kast te staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *