De Verdronkenen naar het Watersnoodmuseum

Help ons mee een vitrine te kopen voor De verdronkenen van Miep van Riessen. Dan hangt dit prachtige herdenkingsmonument op 1 februari 2018, bij de 65ste herdenking van de Watersnoodramp, in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons die werden gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat, ontstaan tijdens de watersnood van 1953. Het museum is gelegen in de zeedijk ten zuiden van het dorp Ouwerkerk. De ideale plek dus voor De Verdronkenen, Van Riessens monument voor de ramp, waarop zij steekje voor steekje de 1836 namen van de slachtoffers van de ramp borduurde. Minder ideaal voor het kunstwerk zijn de klimatologische omstandigheden in het museum. De lucht in het museum is zilt en vochtig, waardoor de garens in het werk worden aangetast. Om dit te voorkomen en De verdronken goed te kunnen behouden, is een goede vitrine nodig. Helpt u ons met het kopen van de vitrine!

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen via stichtingmiepvanriessen@gmail.com

Miep van Riessens magnum opus: De Verdronkenen.
Vijf panelen met de namen van alle 1836 slachtoffers van de watersnoodramp van 1953. Monumentaal werk in verf en textiel op doek.

Eén gedachte over “De Verdronkenen naar het Watersnoodmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *